Челинац: Вечерас промоција књиге „ПРАВНИ МОЗАИК СУДСКИХ ОДЛУКА“ aутора Жељка Бубића

Народна библиотека „Иво Андрић“ Челинац организује промоцију  књиге „ПРАВНИ МОЗАИК СУДСКИХ ОДЛУКА“ aутора Жељка Бубића.

Промоција ће се одржати вечерас, 29. марта 2019. године, са почетком у 18 часова у просторијама Народне библиотеке „Иво Андрић“ у Челинцу .

О књизи ће говорити:

  • проф. др Остоја Ђукић (рецезент),
  • Станко Тепић (дипломирани правник),
  • Жељко Бубић  (аутор).

Ријеч је књизи која је настала као плод ауторовог дугогодишњег рада у адвокатури. У овој књизи аутор је желио да на једном мјесту систематизује само дио судских одлука из богате адвокатске праксе, коју је вршио адвокатским заступањем на разним правним инстанцама у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Књига је практичне и употребне вриједности свим лицима која из ове збирке могу да добију потребна сазнања о судском поступку. Књига представља примјену права у пракси што је најбољи показатељ развоја друштва и друштвених токова у контексту правне државе и институције правног поретка.

Жељко Бубић, рођен је 1981. године, дипломирао на Правном факултету у Бањој Луци. По дипломирању био је адвокатски приправник до 2009. године, када полаже правосудни испит на Врховном суду РС.

Након положеног правосудног испита у истој канцеларији двије године ради у својству стручног сарадника за правне послове до  2011. године, када испуњава законом прописане услове за упис у Именик адвоката Адвокатске коморе Републике Српске. 2011. године у Бањој Луци оснива властиту адвокатску канцеларију у 29. години живота у којој и данас ради.

Током више од десте година у адвокатури сарађивао је са највишим правним ауторитетима, универзитетским професорима, вршио најтежа заступања правних и физичких лица, и скоро да нема правосудне институције у БиХ у којој није пружао услуге адвокатског заступања за своје клијенте.