Četvorica rukometaša iz Kotor Varoša pozvana u kadetsku reprezentaciju BiH

U kadetsku reprezentaciju BiH pozvana su četvorica rukometaša iz Kotor Varoša čime je naš grad dobio još jednu potvrdu da je rasadnik rukometnih talenata.

Poziv selektora kadetske reprezentacije BiH stigao je na adrese Miloša Sakana koji nastupa za Kotor Varoš, Bože Tepića iz banjalučkog Borca i tandema iz dubičke Kozare Mladena Kalamande i Zorana Radića.

Sakan je u sezoni na izmaku imao značajnu minutažu u Kotor Varošu koji je zauzeo četvrtu poziciju u Prvoj ligi RS.

Išao sam i ranije na reprezentativna okupljanja i obradovao me novi poziv, jer je to znak da su u stručnom štabu zadovoljni mojim igrama. Godinama vrijedno treniram i ovo je dokaz da se trud isplatio i motiv da nastavim sa radom i da gradim rukometnu karijeru – rekao je Sakan.

Tepić iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je nedavno sa Borcem postao kadetski šampion RS, a na finalnom turniru ponio epitet najboljeg igrača.

– Ovo je prvi put da sam dobio poziv selektora reprezentacije BiH i učiniću sve da opravdam ukazano povjerenje. Do sada sam bio u kampu reprezentacije RS – istakao je Tepić .

Radić i Kalamanda su poraženi od Tepića u finalnoj utakmici završnog turnira, ali su ostavili dobar utisak i bili najbolji u redovima Kozare.

– Poziv u reprezentaciju mi daje još veću želju da nastavim sa treninzima. Dobiti poziv za reprezentaciju je velika čast i veliko je zadovoljstvo kada shvatiš da je neko primjetio tvoj rad. Posebno se radujem što će sa mnom biti i moje kolege iz Kotor Varoša i uvjeren sam da ćemo na najbolji način predstaviti naš grad – rekao je Radić, koji će stajati među stativama reprezentacije BiH.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za četvrtak u Sarajevu, a put glavnog grada BiH krenuće i član Kotor Varoša Bojan Marković, koji je dobio poziv selektora juniorske reprezentacije o čemu je Centar za kulturu, sport i informisanje već pisao.