Цијеле породице напуштају Српску.

Свакодневно смо суочени са масовним одласком комплетних породица из Републике Српске. Свим силама се морамо борити да наш народ остане овдје, а то је једино могуће ако заједничким радом будемо настојали да створимо бољи амбијент за живот свих нас, наводи се у саопшењу ПДП-а.

ПДП тврди да Република Српска има велики број оних који буџетска примања остварују на основу рада на више радних мјеста у државним институцијама, чланстава у управним и надзорним одборима…

-Зато се залажемо за прописе који ће регулисати ово поље, закон по којем сваки грађанин може да обавља више послова у више буџетских институција, али да прима доходак само од једне. Овако ћемо обезбиједити 10.000 нових радних мјеста, јер ћемо укинути доходак и надокнаде из буџета свима који их примају по више основа. Дакле, један матични број једна плата, наводи ПДП.

ПДП сматра да се приједлог може сповести у дјело али да је претходно потребно направити базу података о свим запосленима, као и базу података о члановима управних и надзорних одбора и осталих стручних тијела који се финансирају јавним новцем. На тај начин би се водила евиденција о накнадама свих запослених у институцијама власти и имао тачан податак о фонду плата којим су оптерећени буџет, ванбуџетски фондови и друге јавне институције.

На крају саопштења се наводи да Партија демократског прогреса у фокус свог дјеловања ставља економску, демографску и моралну обнову Републике Српске „да би створили такав друштвени амбијент да људи у Републици Српској желе да остану, раде, развијају своје потенцијале, граде породице и подижу будућа покољења“.