Чупићу повјерен нови мандат на челу которварошког Удружења пензионера

Ратку Чупићу је ово четврти мандат на челу которварошког Удружења пензионера, а преданост у раду и залагање за бољи статус најстарије популације у граду на обалама Врбање само су неки од разлога које је 26 делегата навело као повод његовог реизборана на јучерашњој изборној Скупштини.

,,Захвалан сам свим делегатима на похвалама и реизбору, то ми је обавеза више да у наредном периоду радим још боље. Посебно ћу се залагати за бољи статус пензионера инвалида, али и да онима који су још доброг здравља обезбиједимо што више дружења и да што квалитетније проводе вријеме“, рекао је Чупић и додао да је ове године, уколико ситуација са пандемијом вируса корона буде дозволила, планирано традиционално дружење пензионера на планини Борја.

Поред дружења припадника најстарије популације на планини Борја поводом 4. јула – Дана борца планирано је дружење са братским Удружењем из Теслића, као и окупљање у мјесној заједници Грабовица на дан Рођења Пресвете Богородице – Малу Госпојину.

,,Наш приоритет у раду је брига о стандарду пензионерске популације у нашој општини. Пензионери су разумни људи и знају у каквом стању се налази комплетно друштво, задовољни су повећањем пензија, али се надају додатним видовима помоћи од локалних заједница и републичких институција“, нагласио је Чупић и похвалио ангажман начелника општине Котор Варош Зденка Сакана у подршци најстаријој популацији.

За првог човјека Скупштине которварошког Удружења пензионера изабран је Обрад Бојић, који је истакао да су на данашњој сједници верификовани мандати нових чланова Скупштине које су изабрали мјесни одбори, те да је усвојен извјештај о раду у протекле четири године. Замјеник Ратка Чупића у наредне четири године биће Весељко Лукић.

Јучерашњој изборној Скупштини Удружења пензионера Котор Варош су присуствовали предсједник Удружења пензионера града Бањалука и бањалучке регије Никола Гојковић и предсједник Удружења пензионера општине Теслић Миле Ђурић.

По завршетку сједнице уприличен је ручак за све делегате и присутне госте, а предсједник Ратко Чупић је поштење предао начелнику Котор Вароша Зденку Сакану.