ДАН БЕЗ ЗАРАЖЕНИХ У КОТОР ВАРОШУ; У СРПСКОЈ 38 НОВОЗАРАЖЕНИХ

Kод 38 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 527 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 38 особа у Републици Српској.

Ради се о 19 мушких и 19 женских особа, од којих је 13 млађе, 20 средње и пет особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 11 особа је из Челинца, пет из Бањалуке, четири из Бијељине, по три особе из Дервенте и Лакташа, по двије из Источне Илиџе и Шамца и по једна особа је из Братунца, Добоја, Зворника, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Угљевика и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Градишке и мушкарцу старије животне доби из Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.802 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 264 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.879 особа, а тестирано је укупно 68.065 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 206, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 55, а у општим болницама 151.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.733 особе, а надзор је завршен код 53.664 особе.