Данас одржана XIV посебна сједнице СО Котор Варош

На почетку XIV посебне сједнице СО Котор Варош верификован је мандат новог одборника.

Након што је утврђен сукоб интереса одборник ПДП-а Раденко Чупић је поднио писмену оставку на одборничко мјесто, а ЦИК је додијелио мандат Милану Башићу наредном одборнику са листе ПДП-а.

На данашњем засједању одборници су усвојили и два Закључка. У циљу рјешавања проблема реконструкције моста у Радахови, мјесна заједница Шипраге, задужује се начелник општине да новчаним средствима помогне реконструкцију истог, а у складу са захтјевом Савјета мјесне заједнице Шипраге.

Други Закључак се односи на успостављену аутобуску линију Котор Варош – Варјаче, којим се такође задужује начелник општине да већ утврђена средства за субвенцију превоза за 2016. годину на наведеној аутобуској линији, повећа за износ од 900,00 КМ.

Ради инвестирања предузећа „Спортек“ д.о.о. у градњу нових производних простора и развоја нових свјетских технологија за производњу обуће, чиме би се повећао и број нових радних мјеста одборници су једногласно усвојили Одлуку о продаји парцеле  КЧ 548/20 КО Котор Варош путем непосредне погодбе „Спортек“ д.о.о.

На скупштинском засједању такође је усвојена и Одлука о продаји парцеле КЧ 502/2 и КЧ 503 КО Котор Варош путем непосредне погодбе „Дермал Р“ д.о.о.