Данас шаховски турнир „Шипраге-Лука 2017“

Мајстори шаха данас ће одмјерити снаге на турниру који организује Фондација “Лука” на локацији Керле у Шипрагама.

Организаори шестог по реду турнира су Фондација “Лука” и фирма “Лука” Бањалука. Турнир ће бити игран у девет кола по швајцарском систему и 15 минута по играчу, а почеће у десет часова и играчи се могу пријавити путем интернет странице Фондације “Лука”, али и данас на дан такмичења.

„И ове године очекујемо велики број учесника. Прошле године их је било 71, али се надамо да ћемо и ту цифру премашити. Временом турнир расте и са њим и број учесника. Имамо потврду доласка многих квалитетних играча који ће нам указати част и бити учесници на нашем турниру“, рекла је Марија Милановић, директор фирме “Лука”.

Поред домаћих шахиста очекују се и долазак играча из свих земаља региона, а имају и најаве ван простора бивше Југославије, а овогодишњи наградни фонд је 3.350 КМ

„Из Србије, Хрватске, Црне Горе и из цијеле БиХ већ је потврђено учешће квалитетних играча који ће се и ове године борити на нашим црно-бијелим пољима. Осим за награде шахисти ће се борити и за бодове на рејтинг листи ФИДЕ“, рекла је Милановићева.

Рекреативци који буду посматрали такмичење моћи ће снаге одмјерити на 16 вртних гарнитура које су урађене у склопу рибњака “Лука”, а на располагању им је и шетња новоотвореном планинарском стазом у прелијепом природном амбијенту.