Давор Драгичевић: Извини сине, лутко моја, огњиште нам укаљаше!

„Драги мој сине, душо моја, драги наш Давиде, душо наша, извини, оке моје, тати твоме што нам укаљаше огњиште“!

Ово је на фејсбук профилу „Правда за Давида“ написао током прошле ноћи Давор Драгичевић, отац настрадалог бањалучког младића Давида.
Испод текста је закачио два новинска натписа „Додик стигао у кућу породице Драгичевић“ и други који говори да је оца настрадалог посјетио и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, који је тада обећао да ће све учинити како би случај до краја био ријешен.

Посјета Додика и Лукача породици настрадалог младића услиједила је након што је званично речено да је узрок смрти овог младића утапање, као и тешке квалификације које су изречене на прес конференцији припадника МУП РС да се ради о „лопову и наркоману“ што је изазвало велико негодовање у јавности.

Давид Драгичевић је нестао у ноћи 17/18. март, а његово тијело је пронађено на ушћу притоке Црквене у ријеку Врбас код тврђаве Кастел 24. марта.

Мистеризона смрт Давида, која је тек након три мјесеца оквалификована као убиство, покренула је свакодневне протесте на бањалучком Тргу Крајине под називом „Правда за Давида“.

Поред Републике Српске, скупови „Правда за Давида“ су одржани и у више европских градова на којима грађани дају подршку Давидовој породици да дођу до правде и истине о смрти свога сина.

Прије неколико дана Окружно јавно тужилаштво је издало наредбу о спровођењу истраге против НН лица због убиства Давида Драгичевића.