Dejan Krčić pobijedio u mušičarenju

Dejan Krčić iz Kotor Varoša sa 14 ulovljenih riba u konkurenciji 20 učesnika pobjednik je takmičenja u mušičarenju na rijeci Vrbanji u Šipragama.

Dva „kapitalca“ od po 40 centimetara bila su presudna za trijumf, a iza Krčića su se plasirali Vladan Đekanović i reprezentativac BiH Mile Kerkez.

Prije takmičenja očišćeno je korito rijeke Vrbanje, što prema riječima učesnika i jeste smisao okupljanja.

Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, ali prevashodni cilj našeg današnjeg okupljanja jeste da pošaljemo poruku široj društvenoj zajednici da se uključi u zaštitu rijeke, koja zbog nebrige sugrađana postaje deponija„, poručio je Krčić.

Najstariji učesnik takmičenja Milan Obradović pohvalio je napore Sportsko-ribolovnog društva /SRD/ „Golubić“ iz Šipraga, jer je konstantnim poribljavanjem i čišćenjem Vrbanje omogućilo odlične uslove za takmičenje.

Ribolovom se bavim od 1967. godine i srećan sam što organizatori podstiču svijest ljudi da čuvaju prirodu u namjeri da Vrbanji vrate stari sjaj„, naglasio je Obradović.

Predsjednik SRD „Golubić“ Petko Krčić najavio je još masovnije takmičenje naredne godine.

Želimo da ovo okupljanje u Šipragama postane tradicionalno, a ulovljenih 99 riba dokaz je da smo na pravom putu zahvaljujući poribljavanju gornjeg toka Vrbanje i njenih pritoka„, dodao je Krčić.

Takmičenje je i ovog puta održano po sistemu „uhvati pa vrati“ kako bi se zaštitio riblji fond Vrbanje.

S.P.