Делегација из Хрватске у посјети Котор Варошу

Котор Варош ће данас посјетити делегација из Хрватске, а главне теме разговора биће побољшање путне инфраструктуре у насељима у којим живе хрватски повратници. У званичну посјету Котор Варошу стижу државни секретар за помоћ Хрватима који се налазе ван Хрватске Звонко Милаш, генерални конзул Хрватске у Бањалуци Златко Крамарић и савјетник у Канцеларији државног секретара Жана Ћорић.

Високи званичници посјетиће Жупни уред и састати се са одборницима из реда хрватског народа у Скупштини општине Котор Варош, начелником општине Зденком Саканом, а посјетиће и фабрику “Сим техник” коју су основали хрватски повратници у Забрђе.

Координатор између општине Котор Варош и Министарства за избјегла и расељена лица РС и општински стручни сарадник за рад са повратницима у општину Котор Варош, Драган Јуричевић каже да је ово други значајан пројекат ове године који ће реализовати Канцеларија државног секретара за помоћ Хрватима који се налазе ван Хрватске.

„Ово је наставак помоћи општини Котор Варош и грађанима који се враћају на своја огњишта. Почетком године обезбијеђена су средства за асфалтирање дијела пута који засеок Топаловићи спаја са магистралним путем Бањалука-Теслић у Забрђу. Разговори и координација са разним нивоима власти могу донијети само позитивне ствари у нашу општину и стога и данашња посјета делегације из Хрватске би требало да заврши закључцима из којих ће произаћи санација и асфалтирање путних праваца који су у веома лошем стању“, рекао је Јуричевић.