Дермалов нови производни погон почео са радом

У функцију је стављен нови производни погон компаније ”Дермал” у Котор Варошу, површине 2.000 квадратних метара.

”У хали су завршени сви грађевински радови, монтиране нове производне линије и званично смо почели да одвијамо процес производње”, рекао је власник и генерални директор компаније ”Дермал” Раденко Бубић.

Према његовим ријечима нова хала је повезала два постојећа ”Дермалова” производна погона и само у овој години је запослаила 200 нових радника.

”Сад смо добили увезан производни комплекс површине 7.000 квадратних метара. Направили смо технолошку реорганизацију, битно побољшали услове рада и створили услове за ново повећање обима производње”, нагласио је Бубић.

Тренутно у Котор Варошу ”Дермал” запошљава 800 радника и посједује 15.000 метара квадрадних производних погона. У новом погону производиће се висококвалитетна намјенска обућу за водећег свјетског произвођача Хаикс из Њемачке.

Предузеће Дермал, осим што се бави израдом властитих производа, велики дио својих капацитета користи за услужно пословање, а ријеч је о изради готове и полуготове обуће за иностране партнере. Дневно израђује око 1.000 пари обуће модног програма и 4.000 пари намјенске заштитне обуће коју, осим у земље Балкана, пласирају и на многа друга тржишта у Европи, као што су Њемачка, Француска, Аустрија, Италија, Словачка и Холандија.