Девет деценија фудбалског клуба Младост

Ове године се навршава девет деценија одкако је у Котор Варошу основан фудбалски клуб Слога. Пред други свјетски рат клуб је добио назив Змај.
Послије ослобођења Змај је прерастао у Бобас, а затим у Младост.
Младост је 1952. године добила ограђен стадион. Иницијатор уређења новог игралишпта био је тадашњи предсједник клуба Раде Филиповић. Поводом отварања стадиона одигран је сусрет између Младости и бањолучког Борца.
Старији которварошани се сјећају да су за Борац наступили Кнез, Спахо, Јурић, Бањац, Циндрић… Сусрет је водио бањалучки судија Крагуљ.
Значајан успјех Младости представља улазак у подсавезну лигу 1953. године.
За улазак у подсавезну лигу у сусрету са Крајином из Цазина которварошани
су изгубили на своме терену са 2:1. У узвратном сусрету Младост је у Цазину изборила побједу са 3:2. У трећој утакмици у Бањалуци Младост је побједила са 2:1.
Младост је играла у саставу: Младен Мишо Љубобратовић, Исмет Верем, Миленко Хрњез, Мидхат Верем, Ферхат Бајрактаревић, Кјазим и Заим Караселимовић, Фаик Авдић, Ахмет Верем, Тихо Кострешевић и Коста Шугић.
На једном сусрету одиграном 1953. године у Котор Варошу играчи Младости су носили натпис „Не дамо Трста“. Недостају подаци са којом екипом је Младост одиграла сусрет са овом поруком.
Остало је забиљежено да су за Младост наступили: Миленко Хрњез, Петар Џакула, Суљо Караселимовић Јоја, Кјазим Хаџиселимовић, Сакиб Заимовић Ћућо, Мидхат Верем, Хамдија Диздар, Исмет Верем, Јакша Свалина , Неко Миљевић и Ахмет Верем ( с лијева). Д.К.