Добровољно давалаштво крви у експанзији

Предсједник Општинске организације Црвеног крста Котор Вароши Војислав Главаш рекао је данас да је добровољно давалаштво крви у експанзији на подручју ове општине и да је у четири овогодишње акције прикупљено више од 500 доза драгоцјене течности.

Он је на пригодном коктелу, којим је Општинска организација Црвеног крста обиљежила годину на измаку, истакао да га радује податак да је све више младих који се укључују у акције ове организације.

„Интензивирали смо рад са подмлатком Црвеног крста организовањем предавања и радионица, а планирамо наставити са тим активностима и у сљедећој години“, поручио је Главаш.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан најавио је да ће и у предстојећој години пружити подршку овој хуманитарној организацији.

„Рад Црвеног крста је врло користан за локалну заједницу, а у оквиру наших могућности подржаћемо све њихове активности у наредној години“, додао је Сакан.

На данашњој свечаности Златним знаком Црвеног крста Републике Српске постхумно су награђени Марко Зељковић, Душко Керезовић и Ранко Божичковић, док су сребрним знаком одликовани Војислав Главаш, Фикрет Тузлић, Ружа Ламешић, Раде Лукић, Илија Марић, Младен Петрушић и општина Котор Варош.

Уручена су и посебна признања Општинске организације Црвеног крста Владимиру Драгољевићу, Слободану Марићу и Армину Фифићу, а захвалнице Црвеног крста су добили Милорад Миљановић, Славко Трифковић, Ђуро Крчић и Томо Антуновић.