ДОДИК О ШЊЕГОТИ: „Гробља су пуна таквих…!“

„Зашто толико оплакивати једног човјека? Гробља су пуна незамјењивих људи, па ствари иду даље, и живот иде даље“, истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Главној служби за ревизију јавног сектора Српске требају политички неутрални људи и да ће ревизија бити стабилизована доласком стручњака.

„Поштујем ревизију и она ће се стабилизовати на начин да тамо дође стручњак, а не политичар“, рекао је Додик новинарима у Теслићу.

Коментаришући чињеницу да је данас ступила на снагу одлука о разрјешењу главног ревизора Републике Српске Душка шњеготе и његовог замјеника Дарка Пејића, Додик је истакао „да се свијет неће промијенити зато што нема ревизора“.

„Зашто толико оплакивати једног човјека? Гробља су пуна незамјењивих људи, па ствари иду даље, и живот иде даље“, истакао је Додик.

Предсједник Српске нагласио је да ће ово питање бити уређено у складу са процедурама.

„Мислим да сада изучавамо могућност да се именује вршилац дужности, а касније да се спроведе процедура. Али толики неки жал… Због чега жал, ако сте дошли у позицију да напросто постоје неподношљиве злоупотребе, и то се виђело“, каже Додик.

Он је додао да је немогуће да Међународни монетарни фонд тврди једно, а домаћи стручњаци друго.

„Могуће и да су наши људи у праву, али је немогуће да се те праксе које су кориштене злоупотребљавају. На крају крајева, видимо да је та нека присност између опозиције и овог одлазећег главног ревизора већ успостављена“, сматра Додик.