Драган Мектић, министар безбједности БиХ: Протест народа једини излаз

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је јуче да БиХ није ништа учинила у борби против криминала и корупције и да је у том дијелу мафија јача од државе.

– Све што сам покушавао, нажалост, само је пипање тог проблема и његове сложености. Нема напретка без великог политичког консензуса и кроз ту опредијељеност давања одријешених руку институцијама које се баве овим проблемом. Нисам сигуран да ће тога бити. Мафију је могуће поразити једино одузимањем имовине. Можете их осудити на 100 година затвора, али они имају финансије, економску моћ и управљају овом државом. Мафија контролише процесе – казао је Мектић.

Он је додао да је стварност у БиХ онаква како је обликују политичари.

– Некоме одговара хаос и анархија. Овдје имамо кризе без логике. Оне су везане за приватне интересе. Једини излаз је народ који ће протестом натјерати политичаре да раде у корист народа – рекао је Мектић.

Он је са представником НАТО-а Лоренсом Мајером Минеманом најавио војну вјежбу у вези са спасавањем, односно првим одговором на елементарне непогоде, која ће бити изведена у околини Тузле у септембру.