Драган Станковић и Сара Марић најбољи спортисти општине Котор Варош (фото)

У циљу стимулисања развоја спорта ЈУ „Центар за културу, спорт и  информисање“ и Општина Котор Варош  организовали су вечерас у кино сали 26.Избор најбољих спортиста за 2019. годину. Ово је сад већ традиционална спортска приредба која доприноси додатној популаризацији спорта, и подстиче младе нараштаје широм општине да се баве спортом и спортским активностима.

На основу приједлога спортских клубова проглашени су најбољи спортисти, најперспективнији млади спортиста, најперспективнија млада спортисткиња, најуспјешнија спортска екипа у мушкој и женској категорији, најбољи спортски радник и тренер, додјељена су и признања школе као и  посебно признање амбасадора спорта.

Манифестација „Избор најбољих спортиста“ је похвала спорту у младости, а млади су будућност наше општине и снажан покретач будућих интеграција друштва. Ова манифестација слави спорт, здрав живот, борбени спортски дух, ривалство и такмичарске амбиције екипа и појединаца, али и шири фер плеј, оптимизам и вјеру у живот и бољу будућност.

Најуспјешнији спортиста за 2019.годину је млади и супер талентовани шахиста Ш.К. ,,Котор Варош“ Драган Станковић, док је титулу најуспјешније спортисткиње понијела наша сјајна џудисткиња Сара Марић из Џ.К.,,Младост“.

Листа најбољих спортиста за 2019.годину:

                Драган Станковић          Ш.К. „Котор Варош“

                Сара Марић                     Џ.К. „Младост“

                Дејан Томић                    К.К. „Ипон“

                Месуд Авдић                  Ф.К. „Младост“

                Милен Кутић                  КМФ. „Котор Варош“

                Радомир Стојановић    Р.К. „Котор Варош“

                Оливер Ђурић                 С.Т.К. „Котор Варош“

                Алмин Ибричић              К.К. „Младост“

                Ивана Вучановић           О.К. „Котор Варош“

За најперспективнијег младог спортисту у 2019. години изабран је Милан Гајанин, док је за најперспективнију младу спортисткињу у 2019. години проглашена Ања Смиљић.

Признања у категорија перспективни спортисти добили су:

                Давид Пејаковић – С.Т.К. „Котор Варош“

                Никола Радиша – Ф.К. „Младост“

                Кабир Мушановић – К.К.,,Окинава“

                Павле Раљић – К.К. „Младост“

                Милица Гајанин – К.К. „Ипон“

                Татјана Кршић- О.К. „Котор Варош“.

Због одличних резултата у 2019. години Џудо клуб,,Младост“ проглашен је за најуспјешнију мушку спортску екипу, док је најуспјешнија женска спортска екипа у 2019. години из Одбојкашког клуба,,Котор Варош“.

За најбољег тренера у 2019. години проглашен је Драган Зељковић, који са својом екипом освојио прво мјесто у другој лиги РС.

Добитник посебног признања за 2019. годину је тренер Карате клуба „Ипон“ Љубимко Кузмић., док је признање амбасадора спорта додјељено бициклисти  Давору Тубићу.

Признања школе су добили:

                Кристина Стојановић,

                Бојан Петровић,

                Едхем Јусић,

                Ивана Вучановић и

                Лидија Стојановић.

„Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Посебне захвалнице добили су директор предузећа „Превоз Голуб“ Борислав Бабић и власник фирме „Жекс турс“ Желимир Крчић. Без њихове подршке тешко да би наши спортски клубови и бројна Удружења могли отићи на утакмице, турнире и друге манифестације. Увијек су на услузи са жељом да безбиједно превезу наше спортисте до одредишта. Уз сигуран превоз и додатне олакшице они пружају несебичну подршку нашим спортистима .

Котор Варош је одувијек био град спорта и добрих спортиста, који су ову општину представљали на најбољи могући начин, и зато нека дјела спортиста говоре умјесто нас. Свим награђенима честитамо за остварени успјех и постигнуте резултате .