ДРАГАН СТАНКОВИЋ ТРЕЋИ НА ПРВОМ МЕМОРИЈАЛНОМ ТУРНИРУ ,,МИЛАДИН СИМИЋ“ У БАЊА ЛУЦИ

У недељу 13. децембра 2020. године одржан је први меморијални турнир ,,Миладин Симић“ у хотелу ,,Јелена“ у Бања Луци. Драган Станковић освојио је треће мјесто на овом турниру.

Наградни фонд турнира је био 570 KМ. Због пандемије коронавируса број играча је био ограничен, иако је много више играча било заинтересованих. На турниру је наступило 44 играча из цијеле Републике Српске.

Играло се 9 кола по швајцарском систему,а темпо игре је био 10 минута + 5 секунди за сваки одиграни потез и турнир је био рејтингован за ФИДЕ Рапид листу.

Драган Станковић био је једини такмичар из Kотор Вароша и један од најмлађих играча на турниру. Освојио је 3.мјесто са 6,5 поена из 9 партија(непоражен,4 побједе и 5 ремија), те био награђен медаљом и новчаном наградом.

Поред јаке конкуренције и изазова играња у сениорској конкуренцији као и иначе, успио сам остати непоражен,те сам показао да, послије титуле шампиона РС за сениоре у убрзаном шаху од прошлог викенда, сам и даље у изузетној форми-изјавио је млади Станковић