ДРУЖЕЊЕ ЛОВАЦА ИЗ ЕХ-YU РЕПУБЛИКА У КОТОР ВАРОШУ

Дана 20.11.2021. године у Котор Варошу је одржана манифестација „EX YU-лов“. Ово је четврта година од како је група ентузијаста и заљубљеника у природу и дружење одлучила да организује овакву врсту лова.

Ова необична ловачка „манифестација”, која већ има традиционалан карактер, окупља ловце из Ђевђелије, Кавадараца, Нашица, Аранђеловца, Пирота, Београда, и Котор Варошa, обезбјеђујући учесницима непроцјењиву размјену искустава у области ловства, али и одлично дружење и упознавање различитих традиција. Учесници очекују скоро придруживање ловаца уз Словеније и Црне Горе, када би и манифестација у потпуности оправдала свој назив.

Поред одличног гостопримства у Котор Варошу, гости су имали прилику и да се увјере у квалитет ловишта „Котор Варош”, и то прије свега кроз природне услове у ловишту, затим богатство дивљачи, те изграђену ловну инфраструктуру.

У оквиру тродневног дружења, гостима је уприличен одличан лов дивље свиње, те обилазак културних и природних вриједности општине Котор Варош, али и добро дружење уз традиционалну кухињу и музику.

Препуни утисака са овогодишњег новембарског боравка у осунчаној Котор Вароши, уз размјену поклона учесници су се срдачно поздравили до новог сусрета сљедеће године.

Организацију манифестације „EX YU-lov“ су помогли ЛУ Трофеј Котор Варош и ШГ „Врбања“ Котор Варош.