Џудист из Котор Вароша настављају да освајају медаље

На овогодишњем првенству Републике Српске за кадете, кадеткиње, те млађе дјечаке и дјевојчице, учествовало је укупно 308 такмичара и такмичарки из 34 клуба ( више за 86 него прошле године ).

Такмичење се одржало у Спортској дворани ,,Милош Мрдић“ у Требињу у којој је истог дана након Републичког првенства одржан и традиционални турнир ,, Милош Мрдић“ на којем клуб из Котор Вароша није учествовао.

Испред Џудо клуба ,, Младост“ Котор Варош наступило је 17 џудиста (за једног мање у односу на прошлу годину) и то : 9 кадета, 2 кадеткиње, 4 млађа дјечака и 2 млађе дјевојчице.

Освојено је 6 медаља: 1 златна и 5 бронзаних.

Златну медаљу освојила је Ања Смиљић, млађа дјевојчица у категорији до 48 кг и постала шампионка у РС у овој категорији. Иста је и прошле у истој старосној категорији али у категорији до 44 кг била такође прва.

Бронзане медаље освојили су:

  1. Јефтимир Никола, кадет у категорији до 90 кг

2. Драгојевић Дајана, кадеткиња до 48 кг

3. Даниловић Дарија, кадеткиња до 63 кг

4. Милановић Јован, млађи дјечак до 38 кг

5. Кукуч Ђорђе, млађи дјечак до 60 кг

Освајањем медаља на овом првенству у досадашња два наступа которварошких такмичара у овој години, укупно је освојено 16 медаља од чега: 2 златне , 5 сребрених и 9 бронзаних.

Слиједеће такмичење на којем ће наступити одређен број џудиста из Котор Вароша је у Бања Луци 07.03.2021. године (Првенство Републике Српске за сениоре, сениорке те пролетере и пролетерке).