Емитовање филма ,,ТОМА“ у два термина у петак од 18:00 и 20:30 часова у кино сали

Филм ,,ТОМА” је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетичком миљеу тадашње Југославије.

У петак 15.10.2021. године у которварошкој кино сали биће емитован филм ,,Тома“ у режији Драгана Бјелогрлића. Филм ће бити приказан у два термина и то у 18:00 и 20:30 часова. Цијена улазнице износиће 4 конвертибилне марке.

Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих умјетника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

,,ТОМА” је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати двије линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот: од дјетињства у Печенејвицма, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Оригинални наслов: Тома Режисер: Драган Бјелогрлић Глумци: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Kузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Kолак, у улози мајке – Мирјана Kарановић.

Трајање филма: 140 мин

Жанр: биографски

Земља поријекла: Србија

Дистрибуција: Оскар филм