Енвер Моралић донирао ватрогасно возило општини Котор Варош

Енвер Моралић, власник више компанија међу којима је и винарија „Кутјево“, донирао је најновији модел ватрогасног возила ТЛФ-4000 општини Котор Варош.

Енвер Моралић је након разговора са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом изразио спремност да безрезервно пружи подршку у рјешавању одређених инфраструктурних проблема од општег значаја за све грађане ове локалне заједнице.

„Господина Моралића сам упознао са проблемима у раду Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош, која по броју интервенција, опремљености и обучености ватрогасаца спада међу најуспјешније ватрогасне јединице у Републици Српској. Он је схватио озбиљност ситуације и захвални смо му неизмјерно на овој донацији“, истакао је Сакан.

Ватрогасно возило ТЛФ 4000 изгледа веома импресивно, а посједује пумпу високог квалитета и мјешач пјенила, а средство за гашење прахом дају додатну снагу овом возилу. Гдје год и из било ког разлога да би избио пожар ово ватрогасно возило му неће дати шансу, биће на вријеме угашен.

„Возило посједује све предности, од сигурносне кабине до система за управљање пумпном технологијом и контролним оперативним системом једноставним за коришћење“, рекао је Сакан.

Оно што га издваја од других модела су посебности као што су дупла кабина, контролни систем пумпе преко дисплеја, унутрашњи резервоар средства за гашење за најбољу могућу расподјелу осовинског оптерећења, максимални бочни простор за складиштење и економичан дизајн.

„Посједује четири изолациона апарата, ЛЕД концепт освјетљења, хигијенску опрему, преносни генератор, хидраулични алат за спасавање, комбиновану пумпа, брзо и средње навално витло, монитор за воду 1800 литара/мин и преклапајући свјетлосни ступ расвјете 360 степени“, нагласио је Сакан.

Набавком овог возила створени су бољи услови за рад ватрогасаца, како би степен заштите од пожара у граду био подигнут на виши ниво.

Подсјећамо да је Енвер Моралић рођен управо у Котор Варошу, средњу школу је завршио у Бањалуци, а почетком шездесетих на Пољопривредном факултету у Загребу дипломирао је агрономију.