Фондација Мозаик наставила сарадњу са Општином Котор Варош

Јутрос су у кабинету Начелника меморандум о сарадњи између Фондације „Мозаик“ и Општине Котор Варош, потписали начелник Општине Зденко Сакан и директор Фондације Жељко Пауковић. У питању је програм Омладинске Банке који је успјешно реализован на простору которварошке општине у периоду од 2010 до 2014. године, и са потисивањем овог меморандума се наставља и у наредне двије године.

Млади људи ће кроз овај програм имати прилику да добију подршку за едукацију о друштвеним иновацијама, развоју предузетништва и да буду подржани из заједничког фонда у вриједности од 15 000 КМ који ће Фондација Мозаик и Општина Котор Варош издвојити за подршку пројектима младих у локалним заједницама. Оно што је најбитније, да ће придружујући се породици омладинских банака и партнерских општина у Босни и Херцеговини,  млади људи у општини Котор Варош  имати прилику да након успјешно реализованих пројеката у локалним заједницама,  кандидују своје идеје за развој бизниса“, рекао је Пауковић.

Општина Котор Варош наставља успјешну сарадњу са Фондацијом Мозаик и на тај начин пружа прилику младим људима да искажу своју креативност у реализацији својих бизнис идеја.

Потписали смо уговор  о сарадњи на двије године, а наш превасходни циљ јесте да се реализацијом одређених пројеката и едукацијом повећа учешће младих у развоју локалне заједнице“, истакао је Сакан.

Први корак ће након потписивања овог меморандума о сарадњи бити позив за чланство у одбору Омладинске банке Котор Варош.