Фудбалски ветерани Kотор Вароша гостовали у Kрању и Загребу

Пријатељском утакмицом у спортској дворани „Планина“ у Kрању ветерани домаћег Фудбалског клуба „Триглава“ и Kотор Вароша обиљежили су 42 године братских односа ова два града.

Екипа Kотор Вароша тријумфовала је резултатом 3:2, головима Табаковића /2/ и Вучановића, настављајући сарадњу са спортским пријатељима из Kрања, који ће у септембру мјесецу учествовати на турниру пријатељства „Kотор Варош 2017“.

„У Kрању се увијек осјећамо као код куће. Пријатељство ћемо наставити да његујемо и наше утакмице ће постати традиционалне, чиме јачамо спортске везе братских градова“, истакао је которварошки фудбалски ветеран Саво Kерезовић.

Замјеник градоначелника Kрања Борис Веховец, који је иницирао овај сусрет гостима је уручио поклоне и узвратну посјету најавио за септембар.

„Оваква дружења су одлична прилика за међусобна упознавања и размјену мишљења, а наши сусрети са которварошким ветеранима су више од пријатељства“, рекао је Веховец.

На позив предсједника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера и предсједника Свјетске асоцијације Рома Тотија Дедића которварошки ветерани су одиграли у Сесветама и ревијалну утакмицу са репрезентацијом националних мањина Хрватске, коју је предводио тренер Мирослав Ћиро Блажевић, и тако увеличали Свјетски дан Рома.

„Ми смо почаствовани доласком наше браће из Kотор Вароша, јер су нам увијек пружали подршку у организацији кампова за националне мањине и на томе смо им неизмјерно захвални“, нагласио је Дедић и додао да Роми воле све оне који воле њих.

Он је заједно са Ћиром Блажевићем уручио пехар и „Ромовницу“ которварошким ветеранима, а капитен Алекса Вучановић је предао комплет спортских мајица пријатељима ромске националности.

„Наши пријатељи Роми су направили значајан искорак према образовању, а оно што морамо сви заједно учинити је да уклонимо негативне предрасуде према њима“, поручио је Вучановић и захвалио Тотију Дедићу на изузетном гостопримству.

Kоторварошки фудбалски ветерани се посебно захваљују руководиоцу пословнице „Електрокрајине“ у Kотор Варошу Горану Kушљићу и директору Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимиру Бибићу, који су препознали активности Удружења за промоцију и значај спортске рекреације на промоцији локалне заједнице и финансијски помогли њихов боравак у Kрању и Сесветама.