ФУДБАЛСКИ ВЕТЕРАНИ КОТОР ВАРОША ОБИЉЕЖИЛИ МАЛИ ЈУБИЛЕЈ

Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани Котор Вароша и њихови пријатељи, обиљежило је мали јубилеј – 5 година успјешног рада и постојања.

Била је то прилика да сумирају резултати остварени у претходном периоду, али и да се ода признање људима који су пружали несебичну подршку у раду и активностима Удружења.

Поздрављајући присутне госте на пригодном дружењу предсједник Удружења Слободан Петровић је нагласио да су све активности реализоване захваљујући прије свега ангажованости и посвећености чланова, подршци општине и бројних привредника, али и разумијевању љепших половина.

„Поносни смо на чињеницу да смо успоставили изузетну сарадњу са нашим вршњацима из Апатина, Сокобање, Крања, Мурске Соботе, Јадрана из Старе Пазове, Радника из Урија, Свјетском организацијом Рома, као и са радницима царинског терминала Градишка. Домаћини смо најмасовнијег међународног турнира пријатељства, који традиционално организујемо сваке године почетком октобра мјесеца, освајачи смо бројних турнира у ветеранској и сениорској конкуренцији, али и добитници признања од којих издвајам писмену захвалницу општине Котор Варош поводом 24. априла и признање за Амбасадоре спорта. Најпоноснији смо на чињеницу да смо иницијатори манифестације Пливања за Часни крст, коју заједнички организујемо са општином Котор Варош и Српском православном црквеном општином Котор Варош, јер је ријеч о најпосјећенијем догађају у нашем граду“, рекао је Петровић и додао да су чланови Удружења редовни учесници свих манифестација које организује општина Котор Варош, као што су котлићијада, гастро фест, акција чишћења града.

Подијељене су 34 захвалнице људима који су умногоме заслужни за све наведене успјехе, а у име награђених захвалио се се директор и власник „Еуромонта“ Миомир Маглов.

„Задовољство је бити у друштву ових истинских амбасадора Котор Вароша, јер они шире позитивну енергију на сваком кораку, њихова дружења су јединствена и незаборавна и сви ми се осјећамо предивно у њиховом друштву“, нагласио је Маглов.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је истакао да је ријеч о људима са карактером и добрим домаћинима, по којима је Котор Варош препознатљив.

„Њихов ентузијазам, труд и хуманост су видљиви на сваком кораку, честитам им вриједан јубилеј у нади да ће наставити на најбољи могући начин да промовишу своје активности и локалну заједницу до наредног јубилеја“, поручио је Нарић.

Постхумно признање за свој ангажман у раду Удружења добио је Александар Саша Петровић, који је од првог дана пружао подршку и најзаслужнији је што се данас његују спортска дружења са радницима царинског терминала из Градишке.