Фудбалски ветерани Котор Вароша први у Сокобањи

Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су прво мјесто на Међународном турниру у малом фудбалу у Сокобањи у конкуренцији четири екипе и тако одбранили титулу освојену прошле године.

На турниру, који је одржан јуче у школској спортској сали у Сокобањи, Которварошани су остварили двије побједе, и то у првој утакмици савладали су фудбалске ветеране из Бршадина код Вуковара резултатом 2:0, а у финалу су били бољи од домаћина након бољег извођења седмераца 2:1, у регуларном току било је 1:1.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са обје стране ријеке Дрине.

Члан побједничке екипе Дамир Варошић захвалио је домаћинима за гостопримство и позвао братске екипе на 7. Међународни турнир пријатељства који ће се наредне године одржати у Котор Варошу.

,,Сљедеће године очекујемо учешће осам екипа из Србије, Словеније, Црне Горе и Републике Српске, што наш турнир чини јединственим на простору бивше Југославије“, истакао је Варошић.

Домаћин тродневног дружења потрудио се да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења фудбалских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић.

,,Наставили смо традицију дружења и његовања пријатељских односа са нашом браћом из Котор Вароша, Апатина и Бршадина, а наредне године ће нам се придружити екипе из Македоније и Црне Горе, што ће турнир учинити квалитетнијим и посјећенијим“, рекао је Франкуловић.

Которварошани ће у сриједу у Парохијском дому прославити крсну славу Удружења – Митровдан, у присусутву кршњака, пријатеља и бројних гостију.

На позив Дејана Дракулића, предсједника Заједничког вијећа општина у источној Славонији, Барањи и западном Срему, фудбалски ветерани из Котор Вароша ће крајем новембра гостовати у Бршадину, гдје ће одмјерити снаге са домаћином и тако наставити са промоцијом локалне заједнице и Републике Српске у земљама окружења.