Фудбалски ветерани обиљежили успјешну годину

Которварошки фудбалски ветерани су пригодним дружењем закључили врло успјешну 2017. годину, у којој су учвршћена пријатељства са ветеранима из Мурске Соботе, Крања, Старе Пазове, Апатина, Сокобање и са Свјетском организацијом Рома.

Била је то прилика да се дарују Саша Вуковић и Драгиша Јурић, који су ушли у шесту деценију живота, а већ је постала традиција да чланови Удружења за промоцију и значај спортске рекреације прославом обиљежавају рођендане.

 

„Мој школски друг Драгиша и ја смо рођени у децембру и жељели смо да рођендан прославимо у кругу оних са којима проводимо већи дио времена, јер ово пријатељство које његујемо нема граница“, истакао је Саша Вуковић и пожелио свим ветеранима да их служи здравље у Новој години.

Посебно задовољство је присутно због успјешне организације пливања за Часни крст, манифестације која је привукла велики број посјетилаца.

„Захваљујући одличној сарадњи са архијерејским намјесником которварошким Миленком Нарићем покренули смо ову акцију, која је у премијерном издању окупила 16 учесника, а радује податак да већ сада влада велико интересовање за наредну годину“, рекао је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић и додао да ће побједнику предстојећег такмичења златни дукат даровати породица Душка Чолића.

Такође, ове године је одлично организован и први међународни турнир пријатељства, са којег су сви учесници понијели најљепше успомене. Донирани су новогодишњи пакетићи за молебан у храму Светог Пророка Илије у Врбањцима, подијељено је десет фудбалских лопти школама на подручју општине, уприличено је дружење са љепшим половинама за Дан жена (8. март), а својим учешћем и добровољним прилозима которварошки фудбалски ветерани су подржали бројне спортске манифестације и хуманитарне активности.

Чланови Удружења за промоцију и значај спортске рекреације пожељели су свим Которварошанкама и Которварошанима срећне наступајуће празнике, са жељом да их дочекају и прославе у љубави, миру и радости.