Фудбалски ветерани промовишу Котор Варош и РС

КОТОР ВАРОШ, 28. СЕПТЕМБРА – У Котор Варошу ће сутра бити одржан 2. Међународни фудбалски турнир пријатељства „Котор Варош 2018“, који ће окупити шест екипа из Словеније, Србије и Републике Српске.

Организатори турнира су Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош и општина Котор Варош, а покровитељ Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

У организационом смислу све је спремно за долазак гостију из Крања, Апатина, Старе Пазове, Сокобање и Приједора и њихов боравак у Котор Варошу.

 

„Поред начелника општине Зденка Сакана овај турнир је подржало и ресорно министарство, али и бројни пријатељи нашег Удружења, који ће бити гости на заједничком дружењу након завршетка турнира“, истакао је Слободан Петровић, предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

 

Компанија „Хемофарм“ је обезбиједила мајице за све учеснике турнира, а осим такмичарског дијела биће уприличено и дружење за делегације свих екипа код чувене траварке из Дабоваца Љубице Марковић.

 

„Производи госпође Марковић су добро познати свима и са задовољством смо прихватили идеју заједничког дружења уз конзумацију љековитих чајева и сокова“, нагласио је Петровић.

 

Све утакмице играју се у спортској дворани у суботу 29. септембра са почетком у 14.00 часова.

 

Улаз је бесплатан за посјетиоце у спортској дворани, а за све екипе су обезбијеђени пехари, дипломе и официјелне мајице турнира.

 

У недјељу у јутарњим часовима делегације свих екипа ће посјетити гроб Саше Петровића, најмлађег мајора Војске РС, и одати му почаст у знак сјећања на незаборавне заједничке тренутке.

 

По традицији, у недјељу прије одласка, архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић ће организовати пријем и послужење за госте из Словеније и Србије испред Храма Рођења Пресвете Богородице.