Фудбалски ветерани прославили Митровдан

На достојанствен начин у присуству великог броја кршњака, кумова и пријатеља фудбалски ветерани су прославили Митровдан – крсну славу Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Архијерејски намјесниик которварошки Миленко Нарић и парох врбањачки Мирко Батар обавили су освећење просторије, а након тога и славски обред.

„Фудбалски ветерани нашег града су истински амбасадори Котор Вароша и њихова дружења и бројна пријатељства довољно говоре о томе како они функционишу, сложни и јединствени у свему и спремни да чине добра дјела у сваком тренутку“, истакао је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Слободан Петровић је предао поштење Миленку Нарићу и нагласио да је слава прилика да се фудбалски ветерани захвале свима који на одређен начин помажу рад Удружења.

„У протеклих пет година нашег дружења успјели смо урадити доста тога, а посебно смо поносни на чињеницу да смо покренули пливање за часни крст уз благослов нашег проте Миленка, а радују и честитке поводом славе од наших пријатеља из Апатина, Крања, Сокобање и Старе Пазове“, рекао је Петровић и додао да су Митровдан честитали и они који из оправданих разлога нису били присутни: Мајор, Маглов, Тица, Зока Ковачић и Тоти.

Умјесто читања славе Чкаља је прочитао десетерац Свети Димитрије и треће полувријеме, који је једним дијелом посветио и ветеранима, јер, како сам каже, заслужили су барем толико.

Окупљени око идеје дружења и ширења пријатељства фудбалски ветерани ће 17. новембра гостовати у Крању, а седам дана касније ће бити гости Мирослава Лазендића у Апатину на манифестацији „Крајишко прел