Фудбалски ветерани „спријатељили“ Kотор Варош и Мурску Соботу

Фудбалски ветерани Kотор Вароша су гостовали у Мурској Соботи на позив жупана ове општине Александера Јевшека и том приликом одиграли пријатељску утакмицу против домаћег тима.

Иако је резултат био у другом плану вриједи истаћи да су Kоторварошани тријумфовали са 5:2, али задовољство је обострано након одиграног меча, јер су склопљена нова пријатељства.

Фудбалски ветерани су повезали Kотор Варош и Мурску Соботу, што отвара могућност сарадње на свим пољима. Овакви сусрети имају неке посебне дражи које надмашују сам појам спорта и такмичења, јер симболизују виталност спорта и игре, као једне од најдубљих људских потреба“, рекао је жупан Мурске Соботе Александер Јевшек.

Kоторварошани су похвалили гостропримство домаћина и најавили нови пријатељски меч у граду на Врбањи.

Дводневни боравак у Мурској Соботи ће нам остати у лијепом сјећању, јер се домаћин побринуо да све организује на највишем нивоу. Наша је обавеза да у другој половини године угостимо пријатеље из Словеније и одиграмо реванш сусрет“, истакао је капитен которварошких ветерана Алекса Вучановић и похвалио љубазност особља у мотелу Чарда.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације, у оквиру којег дјелују которварошки ветерани, Слободан Петровић је прије почетка утакмице уручио умјетничку слику Бранка Русмира и пригодне поклоне жупану Јевшеку, као и капитену домаће екипе Мирану Форјаничу.

Током боравка у Мурској Соботи добили смо позиве за гостовања у Макарској и Горици, јер смо постали препознатљиви у региону због начина на који промовишемо нашу локалну заједницу и жеље да склапамо нова пријатељства“, додао је Петровић и најавио гостовање ветерана у Широком Бријегу у априлу мјесецу.

Током боравка у Словенији ветерани из Kотор Вароша су својим присуством увеличали обиљежавање 92-ог рођендана Ватрогасног друштва Мурска Собота, гдје је члан екипе Радослав Дрљача, радник Ватрогасног друштва Kотор Варош, добио пригодне поклоне.

Захваљујући фирми Жекс турс которварошки ветерани су имали удобну и сигурну вожњу, а у повратку су посјетили Меморијални центар Дражен Петровић у Загребу.