ГЛАМОЧАК:док не почну званични преговори око формирања власти све спада у домен дневне политике

О судбини чланова добојског СДС, који су већ одлучили да се приклоне скупштинској већини у Републици Српској, највјероватније ће одлучивати статутарна комисија странке.

Мада се већ спекулише како су одлуком да се без одобрења виших органа странке приклоне СНСД добојски СДС-овци сами себи потписали излазну карту, неки чланови врха највеће опозиционе странке појашањавају да су они и даље дио странке.

– Ово је први пут да се срећемо с оваквом ситуацијом. Закључак са посљедње сједнице Главног одбора је да ће се разговарати са другим странкама на бази платформе СДС послије коначних резултата избора. Послије тога ће бити још једна сједница Главног одбора и заузећемо ставове које би требало да поштују сви, укључујући и Добој. Ако би се ти ставови прекршили, онда се треба видјети како се поставити према онима који крше статуране одредбе – каже потпредсједник СДС Недељко Гламочак.

Он оцјењује да је све што се тренутно дешава у СДС, као и одлуке које су донијеле колеге из Добоја, преурањено и да све спада у домен дневне политике.

– То је њихов став, они су чланови Главног одбора и они ће вјероватно бити на сљедећој сједници ГО. Када се ту дефинише однос и позиционирање странке онда би требало да ту одлуку сви поштују, а ако не, да претрпе одређене санкције. Све ово шта се дешава је преурањено док не почну званични преговори око формирања власти – додаје Гламочак.