ГОДИШЊИ ПОМЕН СРПСКИМ ЖРТВАМА НА ВАСИЉЕВИЋА БРДУ

ГОДИШЊИ ПОМЕН СРПСКИМ ЖРТВАМА НА ВАСИЉЕВИЋА БРДУ

Јуче је на Васиљевића брду (које припада МЗ Врбањци) служен парастос и годишњи помен за пет мучких убијених војника Републике Срспке као и за двије цивилне жртве.

Послије одслуженог парастоса, породицама погинулих, представницима Борачке организације Котор Варош и представницима општинских власти се обратио парох врбањачки отац Драган Мијатовић који је рекао да све наше жртве и сва наша стратишта из протеклих ратова несмијемо заборављати и морамо их се сјећати а најбољи начин је да се молитвено окупљамо на мјесту њиховог страдања најмање једном годишње. Они су то заслужили јер да није било њих питање је да ли би и ми данас живјели на овим просторима.

Цвијеће на Спомен-плочу су положили представници Борачке организације Котор Вароша и начелник општине Сакан Зденко у име локалне заједнице , а скупу се потом обратио предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић који је подсјетио на тај трагичан догађај прије 27 година гдје су наши борци мучки побијени, и нагласио је да није било војске Републике Српске на подручју наше општине наша страдања би била много страшнија и већа.