Говедарица поводом хаоса у Бањалуци: Ухапсите Давидове убице и прекините атмосферу линча!

Хапшење родитеља Давида Драгичевића и насиље које данас полиција проводи над групом „Правда за Давида“ представља чин институционалног прогона особа које траже само истину и правду – рекао је предсједник Српске демократске страње (СДС) Вукота Говедарица.

Позвао је надлежне институције да смјеста пусте на слободу све приведене из те групе и да се прекине атмосфера линча коју режим проводи.

– Ухапсите Давидове убице и њихове саучеснике а не родитеље који траже истину за своје убијено дијете – поручио је Говедарица.

Предсједник СДС-а је поручио да Српска демократска странка тражи од Министарства унутрашњих послова РС и од надлежног Тужилаштва, да умјесто репресије и прогона породице Драгичевић, што хитније ријеше убиство Давида Драгичевића, како би се створиле претпоставке да се утврди истина и правда.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су у Бањој Луци привели Давора Драгичевића, оца страдалог младића Давида Драгичевића. Према наводима полиције, чланови групе „Правда за Давида“ поступили су супротно Закону о јавном окупљању и Закону о јавном реду и миру РС.