Исповијест дјевојке коју је ударила грана у Бањалуци: Осјећала сам страшне болове

Дјевојка Ј.В. коју је синоћ ударила грана преко пута парка “Младен Стојановић” у Бањалуци у исповијести новинарима је рекла шта се заправо десило синоћ.
“Излазила сам са ПМФ-а гдје сам запослена, прешла улицу и кренула ка аутобуској станици и код Црвеног крста сам чула као да дува јак вјетар и човјека како иза мене говори ‘ПАЗИ’ и знам само да сам пала на земљу”, рекла је Ј.В.

Према њеним ријечима, ударила ју је огромна грана која је само одједном пала, можда због старости, а можда због јаког вјетра.

“Пришли су ми одмах људи и позвали Хитну помоћ, срећа ту се задесила и једна докторица која ми је пружила помоћ, нисам пала у несвијест, била сам свјесна, али осјећала сам страшне болове”, казала је Ј.В.

Највећа срећа је што нема никаквих прелома, али јој је угруван врат и има јаке болове.

“Имам огреботине по глави, рукама и ногама, али сам срећна што немам тежих повреда и одмах синоћ сам пуштена кући са УКЦ РС”, додала је Ј.В.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да проблем старих и болесних стабала у Бањалуци, која могу угрозити и безбједност грађана, може бити ријешен поступком санитарне сјече.

“Када је ријеч о санитарној сјечи код нас постоје два непомирљива става, мишљења или групације лица – једни који се буне када се посјече свако дрво или грана, чак и када постоји образложење за то, те други који се јаве обично када се нешто деси”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Радојичић је рекао да постоји евиденција о томе гдје би требало спровести санитарно прочишћавање и додао да је у граду доста стабала у лошем стању.

“У протекле три године посадили смо 1.000 садница и то би требало да се обавља још интезивније, али имамо много реакција грађана када се посијече неко стабло”, навео је Радојичић и додао да се због тога надлежни такорећи суздржавају од сјече јер грађани, без обзира на аргументе, изражавају протесте.

Он је оцијенио да би у Бањалуци из санитарних разлога требало посјећи неколико стотина стабала, првенствено јер су обољела.