Испуњени сви услови за боравак дјеце у „Дермаловом“ вртићу

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, његов замјеник Младен Тривуновић, директор которварошког вртића Младен Тепић и директор Фабрике обуће „Дермал“ Раденко Бубић обишли су данас просторије организационе јединице Дјечијег вртића у кругу „Дермала“ и том приликом се увјерили да су испуњени сви услови за боравак малишана у овом обданишту.

По ријечима начелника Сакана ово је јединствен примјер сарадње општине, јавне установе и привредника у Републици Српској.

,,Ми смо подржали отварање ове образовне установе у складу са важећим прописима у овој области. У заједничком разговору смо дошли на ову идеју, јер велики број запослених у фабрици обуће имају дјецу за чување“, истакао је Сакан.

Власник и директор Фабрике обуће „Дермал“ Раденко Бубић каже да је у опремање објекта уложено 100.000 КМ.

,,Радници су доста растерећенији, јер када крену на посао поведу дјецу, која буду у вртићу до краја радног времена, и онда заједно са њима иду кући“, наглашава Бубић и додаје да се продуктивност радника повећала откако у склопу фабрике имају обданиште.

Директор Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ Младен Тепић се захвалио руководству општине и „Дермала“, јер су дали пуни допринос у рјешавању проблема недостатка мјеста за боравак малишана у обданишту у Котор Варошу.