Избјегните гужве, монтирајте зимске гуме на вријеме.

Зимска опрема на аутомобилима обавезна је од 15. новембра, када углавном наступе велике гужве у вулканизерским радњама, а да би то избјегли, грађани су већ почели мијењати гуме на својим четвороточкашима.

Како су нам потврдили у неколико радњи у БиХ које се баве продајом и монтажом гума, у посљедњих десетак дана почело је интересовање за продају зимске опреме.

Неко се информише о цијенама, поједини само купе гуме, док их неки одмах и намонтирају.

Цијене гума остале су исте као претходних година, па се тако цијене 14″ крећу од 64 до 70 КМ, гума 15″ је од 75 до 115 КМ, док је 16″ од 85 до 160 КМ.

У бањалучком ауто-центру „Меркур“ потврдили су нам да је прошле седмице почело интересовање за зимске гуме.

„Није нека велика гужва, али долазе људи, купују или се барем интересују за цијене. Било је и оних који су монтирали гуме одмах“, кажу из Ауто-центра „Меркур“.

Слична ситуација је и у предузећу „Кемоимпеx“ у Бањалуци, гдје су нам рекли да је у протеклих десетак дана почело интересовање грађана за зимске гуме те да су цијене на нивоу прошлогодишњих.

„Очекујемо већу гужву у наредном периоду, отприлике за неке двије седмице, али прије десетак дана почело је неко спорадично интересовање за куповину гума“, кажу у овом предузећу.

Из „Центрума“ су поручили да интересовање још није превелико те да није примјетна велика гужва која настаје пред законски рок кад је обавезна зимска опрема, иако имају у понуди зимске гуме, и то већ од 58,50 КМ.

И у Сарајеву су грађани почели с куповином зимске опреме.

„Не можемо рећи да је нека гужва, али има купаца који купе и одмах монтирају гуме у жељи да не упадну у гужве које ће наступити у наредном пероду када су у питању монтаже“, кажу из фирме „Макбел гума“ из Сарајева.

Ауто-мото савез Републике Српске подсјећа све возаче да у периоду од 15. новембра ове до 15. априла сљедеће године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему.