Једна од најбољих партија Николе Јокића у сезони

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић крунисао је фантастичну сезону изузетном партијом којом је Денверу обезбиједио директан пласман у плеј-оф НБА лиге.
Јокић је поново био незаустављив, овога пута против једне од најбољих екипа на Западу, а Нагетси су савладали Мемфис 122:109, упркос томе што је Никола зарадио расјекотину на глави послије снажног ударца.

МВП прошле сезоне и највећи кандидат да поново понесе то признање, добио је лакат у главу већ на старту, пошто није прошао ни минут игре када га је ударио Џерен Џексон јуниор.

Морао је Јокић на клупу, а пошто је крварење заустављено, на терен се вратио са црвеном траком око главе и одмах почео да плеше.

Момак из Сомбора је на терену укупно провео нешто више од 35 минута и за то вријеме постигао 35 поена (16/24 из игре), имао 16 скокова и шест асистенција. Поред тога забиљежио је чак четири украдене лопте и једну блокаду.

Нестварну сезону крунисао је новим рекордом, пошто је постао први играч у историји најјаче лиге свијета који је у регуларном дијелу имао најмање 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.