Епископ бањалучки Јефрем освештао црквену салу у Шипрагама

Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем, данас је у Храму Свете тројице у Шипрагама служио свету архијерејску литургију, након које је освјештао и новосаграђену црквену салу за народ, која се налази у порти Храма и која је покривена је у децембру 2015. године.

Ријеч је о вишенамјенском објекту који је саграђен за потребе цркве и мјештана, а захваљујући ангажману грађевинског одбора прикупљена је значајна сума новца којом је изградња црквене сале приведена крају.

Владика Јефрем је уз саслужење свештенства служио свету литургију за све присутне вјернике, након тога благословио је црквену салу и захвалио се свима који су помогли да она буде саграђена, напомињући да су највећа дјела она која служе Богу и народу.

Своје одушевљење није крио ни шипрашко-грабовачки протонамјесник Дамир Врховац који је пресрећан је због завршетка градње и посјете владике Јефрема.

„Ово богоугодно дјело привели смо крају и руком нашег преосвећеног владике оно је и освећено. Велика је важност за овај крај који се суочава са проблемом смањења становништва, али овакви догађаји и здања показују праву и истинску вјеру народа у своју цркву, који сљедују пут својих предака и то преносе на своје потомке“, рекао је Врховац.

Предсједник грађевинског одбора Раденко Перишић рекао је да црквена сала има вишеструки значај и да је ово велики дан за МЗ Шипраге и њене парохијане.

„Ово за Шипраге значи много јер је српски народ уз своју цркву добио и салу и сада имамо заокружен комплекс. Народ је срећан и задовољан, а посебна смо радосни што смо дочекали нашег владику и што је он освјештао салу. У овај подухват је уложено много труда и средстава и зато је задовољство веће што је све успјешно приведено крају“, рекао је предсједник грађевинског одбора Раденко Перишић.