Јуић тријумфовао на Светосавском турниру

Бањалучки шахиста Ранко Јуић побједник је 27. Светосавског турнира „Масловаре 2020“ на којем је учествовало 37 такмичара из Котор Вароша, Бањалуке, Шипова, Дервенте, Кнежева и Челинца.

Јуић је освојио прво мјесто са 8 поена након девет одиграних кола.

„Радује ме побједа у врло јакој конкуренцији на овом светосавском турниру, јер је ријеч о такмичењу које има дугогодишњу традицију, а ове године је обиљежена и стогодишњица постојања Основне школе“, рекао је Јуић.

Друго мјесто са истим бројем бодова (8) заузео је млади которварошки шахиста Драган Станковић, док је треће мјесто припало Зорану Ђурићу из Кнежева са 7 бодова.

Најбољи домаћи такмичар је Зоран Петрушић, а награђени су и најуспјешнији такмичар из Основне школе „Петар Петровић Његош“ Ново Борић и једина дјевојка на турниру Бојана Бојанић из Дервенте.

Шахистима је добродошлицу пожељела директорица Основне школе „Петар Петровић Његош“ Брана Вученовић, а турнир је затворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Турнир, који је одржан у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Масловарама, организовали су Основна школа „Петар Петровић Његош“ Масловаре и Мјесна заједница Масловаре, уз подршку општине Котор Варош.

Награде најбољима уручио је члан Организационог одбора турнира Миладин Јовановић.