Како да ојачате имунитет

Сигурно већ знате да здравље на уста улази, па кад је већ тако, побрините се да ваша исхрана буде избалансирана и разноврсна, уносите довољно воћа, поготово јужног, поврћа и протеина.

ВРИЈЕМЕ вируса полако долази и право је вријеме да ојачате имунитет како би ваш организам био спреман за нападе који предстоје. Сигурно већ знате да здравље на уста улази, па кад је већ тако, побрините се да ваша исхрана буде избалансирана и разноврсна, уносите довољно воћа, поготово јужног, поврћа и протеина. Такође, смањите конзумирање прерађених намирница, слаткиша и грицкалица и избегавајте алкохол.

Да ли сте знали да вам и јогурт може помоћи у јачању имунитета? Кључ је у бактеријама које одржавају баланс цревне флоре и на тај начин чувају здравље. Можете га комбиновати уз овсене мекиње, које садрже бета-глукан, антиоксидативно једињење које смањује вероватноћу да оболите од грипа.

Сигурно сте чули колико је здрав бели лук, па поједите један чен дневно. Јесен је право време да белим луком зачините неку салату, цвеклу или паприку.

И не заборавите, да је такође важно да спавате довољно, шетате се и избегавате стресне ситуације или бар да промените свој одговор на њих.