Кампања „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“

Полицијски службеници Полицијске станице Котор Варош данас су испред нове зграде Општинске управе дијелили промотивни материјал у оквиру превентивне кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“.

Грађани Котор Вароша упознати су са нежељеним посљедицама које могу настати незаконитом и нестручном употребом ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број људи.

Командир Полицијске станице Котор Варош Игор Ковачевић рекао је да ће свако лице које незаконито употријеби ватрено оружје бити санкционисано у складу са прописима Српске.

У периоду кампање полицијски службеници ће интензивирати рад полиције у заједници и упознати грађане са посљедицама које могу наступити усљед нестручне употребе ватреног оружја, али и са законским одребама којима су предвиђене санкције за незакониту употребу ватреног оружја, до којег најчешће долази на окупљањима грађана као што су прославе, свадбе, крштења, рођендани и други видови славља“, истакао је Ковачевић.

Из Полицијске станице Котор Варош су упутили апел суграђанима да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или позивом на бесплатан број 122, што могу учинити и анонимно.

Кампања се реализује од 5. до 30. децембра у оквиру пројекта „Пилар“ Развојног пројекта УН, а уз партнерство са Координационим одбором за контролу малог оружја и лаког наоружања у БиХ и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.