Кино-сала Котор Варош: Изложба умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства

У организацији которварошког “Центра за културу, спорт и информисање”,  у петак је отворена “Изложба умјетничких предмета, накита и предмета колекционарства“.

Нашу изложбу данас су посјетили  ученици првог разреда СШЦ “Никола Тесла” Котор Варош, заједно са својим разредним старјешином, Ђорђем Смиљићем.

Которварошани могу сваким радним даном од 9 до 20, а викендом од 9 до 12 часова погледати ручно рађене предмете, накит, слике, а ту су и  предмети колекционара који доносе прегршт занимљивих прича из прошлости, а ми ћемо вам свакога дана путем нашег сајта представљати по једног излагача.

Сања Благојевић из Котор Вароша, дипломирани професор италијанског језика и књижевности, бави се израдом уникатног накита од полимерне глине, акрила, перлица, платна, жице као и украшавањем чаша за вјенчања.

„Прву огрлицу од полимерне глине и перлица направила сам још док сам била у основној школи, али ту сам стала јер тада није било оволико продавница репроматеријала за накит. У почетку сам само радила разне облике од полимерне глине, јер у њој је најлакше изразити и најситније детаље. А касније сам почела полимерну глину комбиновати са разним жицама, перлама, свјетлуцавим шљокицама, ланцима, дугмадима и слично“, рекла је Сања.

Истиче како инспирација долази сама од себе, али то је често осмијех њеног дјетета.  Поред израде накита, Сања декорише чаше за младенце, шампањце за вјенчања и јастучиће за бурме.