Кол цeнтар „Љекари савјетују пензионере“

У циљу помоћи нашим корисницима права – пензионерима у периоду док траје ванредна ситуација Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске активира и у рад пушта кол центар за савјетовање пензионера – „Љекари савјетују пензионере“.

Кол центар за савјетовање пензионера – „Љекари савјетују пензионере“ почиње са радом у сриједу 25. марта 2020. године у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске на локацијама у Бања Луци и Бијељини.

Позивом на телефон или писањем на мејл, пензионери ће за саговорникe имати искусне љекаре, специјалисте са дугогодишњим искуством који ће их љубазно саслушати и пружити корисне информације, савјете, препоруке и другу стручну информативну помоћ у вези са понашањем пензионера у спречавању ширења корона вируса, проблемом самоће у изолацији и свим другим проблемима који их оптерећују, а тичу се њиховог физичког и менталног здравља.

Такође, савјете могу добити и осигураници по питању подношења захтјева за остваривање права на инвалидску пензију у периоду ванредне ситуације када су рад са странкама и непосредно подношење захтјева привремено обустављени због могућности ширења вируса.

Кол центар „Љекари савјетују пензионере“ радиће радним данима од 08-16 часова.

Контакт телефони и адресе за електронску комуникацију са кол центром Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске – „Љекари савјетују пензионере“:

–  Бања Лука, 051 247 814,

–  Бијељина, 055 490 950 или 490 965, бирати локал 1252,

–  E-mail: ljekari.savjetuju@fondpiors.org