„KOTOR VAROŠ 2017“: Završeno i sedmo takmičarsko veče, sutra finalno veče u znaku humanitarne akcije za pomoć našem sugrađaninu Vanji Pejakoviću

Večeras je vrijeme poslužilo organizatore 50. jubilarnog Turnira u malom fudbalu „Kotor Varoš 2017“ , tribine igrališta kod „Radničkog univerziteta“ su ponovo bile krcate i ljubitelji malog fudbala su mogli da uživaju u osam kvalitetnih fudbalskih predstava. Na dijelu turnira firmi i preduzeća vidjeli smo četiri četvrtfinalna duela. Sportekove ekipe su ostvarile polovičan uspjeh. Sportek 2  je bio ubjedljiv, pobjedivši OŠ „Petar Kočić“ Šiprage sa ubjedljivih 3:0, dok je Sportek 1 poražen poslije izvođenja penala od Sim Tehnika 2. Među četiri najbolje ekipe su se plasirale i Mehaničke konstrukcije poslije visoke pobjede nad ekipom Opštine Kotor Varoš od 5:1, dok je ekipa Fagus Grupa iznenadila favorizovani Dermal i poslije penal drame obezbjedila mjesto u polufinalu.  U seniorskom dijelu turnira vidjeli smo tri duela osmine, i jedan četvrtfinalni duel.  Među osam najboljih ekipa plasirala se ekipa AŠ „Čolić“/Restoran Lovac koja je prekrasnim pogotkom Igora Maletića savladala miljenike publike, ekipu Veterana Atos osiguranja sa minimalnih 1:0. AO „Sloga“ je minimalcem počastila ekipu Plava ptica i slavila sa 1:0, dok je Pekara Obeliks rutinski sa 3:1,izbacila ekipu MZ Zabrđe. U četvrtfinalu su „pekari“ ukrstili koplja sa ekipom AO „Sloga“ i pokazali da s pravom nose ulogu jednog od glavnih favorita za osvajanje pobjedničkog pehara. Slavili su sa rezultatom 4:1, po dva pogotka su postigli najbolji pojedinci ove utakmice Obren Cvijanović i Dejan Zarić.

Rezultati večerašnjih utakmica:
1/4Sportek 2 – OŠ „Petar Kočić“ Šiprage  3:0
1/4Sportek 1 – SIM Tehnik 2  1:1 (pen. 5:6)
1/8AŠ „Čolić/Restoran Lovac -Veterani Atos osiguranja  1:0
1/8AO „Sloga“ – Plava ptica 1:0
1/8Pekara Obeliks – MZ Zabrđe  3:1
1/4Mehaničke konstrukcije – Opština Kotor Varoš  5:1
1/4Fagus Grupa – Dermal 0:0 (pen. 3:2)
1/4 AO „Sloga“ – Pekara Obeliks  1:4

Sutra od 17:30 počeće i finalno veče turnira koje će biti u znaku humanitarne akcije za pomoć u liječenju našeg sugrađanina Vanje Pejakovića. Ovu akciju organizuje JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš u saradnji sa kotorvaroškom Crvenim krstom. Biće ovo prilika da Kotorvarošani ponovo pokažu svoju humanu crtu po kojoj su prepoznatljivi.

Raspored utakmica finalne večeri:
17:30  ¼ AŠ „Čolić“/Restoran Lovac – SOZ (meč 1)
18:00 ½ Sim tehnik 2 – Mehaničke konstrukcije (meč 2)
18:30 ½ Sportek 2 – Fagus Grupa (meč 3)
19:00 ½ Pekara Obeliks – pobjednik meč 1 (meč 4)
19:30 ½ Akropolis KMF Kotor Varoš – AS „Džomba“/AO „Gavrić“ (meč 5)
20:00 poraženi meč 2 – poraženi meč 3 (za treće mjesto – turnir preduzeća)
20:30 pobjednik meč 2 – pobjednik meč 3 (finale – turnir preduzeća)
21:00  pobjednik meč 4 – pobjednik meč 5  (seniorsko finale)