Котор Варош домаћин старјешинама ВРС

Изборна скупштина Општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске /ОСТА ВРС/ Котор Варош биће одржана сутра у Средњошколском центру /СШЦ/ „Никола Тесла“.

На Изборној скупштини биће изабран предсједник и потпредсједник скупштине, затим радно Предсједништво, предсједник Предсједништва Општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске Котор Варош и његов замјеник.

Наше активности усмјерене су на јачање свијести и патриотизма и очување угледа и части српског народа, његових војски, а тиме и Војске Републике Српске, као носиоца њеног стварања„, истакао је Слободан Жупљанин, потпредсједник ОСТА ВРС, и позвао све старјешине (официре и подофицире) Војске Републике Српске са подручја Котор Вароша, Кнежева и Челинца да присуствују Изборној скупштини.

По његовим ријечима биће то прилика да се утврде циљеви и акциони план дјеловања под мотом „Част је служити отаџбини“.

Ријеч је о нестраначкој и невладиној организацији основаној у априлу ове године, чије су активности усмјерене приоритетно на очување резултата протеклог отаџбинског рата и Републике Српске, као највеће слободарске тековине, од свих облика угрожавања.

Почетак Изборне скупштине Општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске /ОСТА ВРС/ Котор Варош планиран је у 17.00 часова.