Котор Варош и даље власник БФЦ сертификата

Општина Котор Варош задржала је статус повољног пословног окружења и са изузетно високом оцјеном успјешно прошла ресертфикацију такозваних БФЦ услова.

Врло радо и често спомињем општину Котор Варош у позитивном смислу зато што смо, на самом почетку, наишли на добру, поштену и фину комуникацију, како са општинском администрацијом, тако и са људима из општинског Развојног тима“, рекла је Дијана Ђаковић, руководилац приједорске Канцеларије Подручне привредне коморе Бањалука и водећи евалуатор БФЦ програма.

Она је приликом данашње посјете општини Котор Варош истакла да БФЦ сертификат значи да је општина своје активности усмјерила ка привлачењу инвестиција и побољшању услова за већ постојеће инвеститоре.

Свака локална заједница, која испуњава овај стандард, сигурно има транспарентан рад и прилику да путем Привредне коморе и мреже сертификованих градова и општина добије приоритет у контактима са донаторима који финансирају различите пројекте”, нагласила је Ђаковићева.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је ресертификат добијен након што су документовали пружање услуга или процеса за стандард који садржи бројне критеријуме и подкритеријуме.

Комплетна Општинска управа била је ангажована на припремању документације за сертификат, јер требало је да докажемо све оно што већ радимо“, поручио је Сакан.