Котор Варош: Обиљежена крсна слава СДС-а

У присуству бројних чланова и симпатизера општинска организација СДС Котор Варош је на дан Светих апостола Петра и Павла – Перотровдан на Новом Насељу обиљежила крсну славу. Домаћин крсне славе били су мјесни одбори СДС Ново Насеље и СДС Рипиште.
Након обављеног славског обреда, предсједник ОО СДС Недељко Гламочак се захвалио на одзиву и упутио честитке поводом крсне славе, а затим је одана пошта преминулим члановима странке у протеклом једногодишњем периоду.
„Историчари и аналитичари су признали значај СДС-а у политичком вођству и стварању Републике Српске. Међутим, данас има политичких групација које настоје да оспоре и да то припишу себи, занемарујући при томе погинуле и рањене борце. Често пута називају СДС погрдним именима, али наша снага је била и остала у народу. И овај славски скуп је примјер снаге СДС-а“, рекао је Гламочак.
У наставку свог обраћања Гламочак је истакао да су се у Котор Варошу окупиле странке Савеза за промјене – СДС, ПДП, НДП и СРС које су се усагласиле да заједнички кандидат за начелника општине буде Зденко Сакан. При томе је био основни критериј да је човјек из народа, да разумије потребе народа, да је познат, признат и честит. Странке су се такође усагласиле да кандидат за замјеника начелника буде Младен Тривуновић. Предложена је и одборничка листа на којој се налазе млађи и старији кандидати. У наставку славске свечаности предсједник ОО СДС је предао поштење оцу манастира Липље, игуману Теофану, који је поручио члановима СДС да се не дијеле, да се уједине и да буду чврсти.
У име домаћина, предсједник МО СДС Ново Насеље, Милорад Савановић предао је поштење Обренку Пуцаревићу, предсједнику МО СДС Чепак, који ће бити домаћин крсне славе идуће године.

DSC00066DSC00078DSC00044
Д.К.