Котор Варош очекује помоћ Србије

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да ова општина није добијала финансијску подршку Србије за реализацију пројеката, али је увјерен да ће убудуће бити другачије и на састанку са званичницима Српске и Србије биће представљени пројекти у интересу становника ове локалне заједнице.

“Осим изградње нове зграде општинске управе, за чију намјену су обезбијеђена кредитна средства, размишљамо и о пројектима предвиђеним планом капиталних инвестиција који би добили финансијску подршку Србије“, изјавио је Сакан.

Он је као приоритетан пројекат издвојио реконструкцију зграде Народне основне школе у Котор Варошу која је изграђена још почетком 20. вијека и представља симбол аустроугарске архитектуре.

“Скоро 120 година након што је изграђен, овај објекат који има велику културно-историјску вриједност је у веома лошем стању и није у употреби. Постоји пројекат у вриједности од 750.000 КМ у оквиру којег бисмо изградили културни центар и библиотеку, тако да очекујемо помоћ Србије и Српске“, истакао је Сакан.

Он је навео да на подручју општине постоје одређени проблеми путне инфраструктуре, затим канализационе и водоводне мреже, а након што су срушени стари и дотрајали објекти дуж главне улице отвара се могућност реализације нових пројеката.