Kotor Varoš – ogledan primjer privrednog uspjeha

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/ Zoran Milićević razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem o privrednim i investicionim potencijalima ove lokalne zajednice i mogućnostima plasmana proizvoda na arapsko tržište.

Milićević je rekao da je prijatno iznenađen poslovnim ambijentom u Kotor Varošu i činjenicom da su gotovo svi radno sposobni ljudi zaposleni, što je odličan preduslov za saradnju sa potencijalnim investitorima iz UAE.

U ovoj lokalnoj zajednici evropska preduzeća prave svjetske brendove, svi proizvodi se izvoze i slobodno mogu reći da ključ uspjeha privlačenja investitora u Kotor Varošu treba da pronađu i druge opštine u BiH„, istakao je Milićević i napomenuo da se svi proizvodi u obućarskoj i mašinskoj industriji rade na visokom tehnološkom nivou.

Po njegovim riječima ambasada BiH u UAE je spremna da ugosti sve privrednike iz Kotor Varoša, koji žele ostvariti saradnju sa arapskim privrednicima, a sajmovi su idealna prilika za razmjenu mišljenja i uspostavljanje poslovne saradnje.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović rekao je da sve kotorvaroške fabrike mogu zadovoljiti visoke standarde proizvodnje i isporuke roba na svjetska tržišta, a obućarska i drvna industrija su oblasti koje su najrazvijenije u ovoj lokalnoj zajednici.

Naši prirodni resursi su interesantni za arapsko tržište, a lovni turizam je grana koju trebamo razvijati i učiniti ju još privlačnijom za potencijalne investitore„, poručio je Vučanović.

Današnjem sastanku je prisustvovao i budući načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je izrazio spremnost da nastavi kontinuitet razvoja i privlačenja stranih investicija.

Ambasador BiH u UAE Zoran Milićević i načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović obišli su proizvodne pogone fabrike obuće „Dermal“, koja proizvodi namjensku obuću interesantnu za arapsko tržište.  S.P.