Котор Варош: Прикупљена 161 доза крви

У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу јуче је прикупљена 161 доза драгоцјене течности, које ће бити предазе Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић, рекао је да је број давалаца могао бити и већи али звог здравствених проблема, неки од наших суграђана нису могли да дарује ову драгоцјену течност.

„Aкцији се одазвало 227 добровољаца, али је њих 161 је могло дати крв. Одзив је као и увијек што се тиче општине Котор Варош био изванредан“, истакао је Брборовић.

Зоран Тешић  је по 28. пут даровао крв, а по први пут крв је  даровао његов син Дамјан.

„Посебно сам срећан што ће мој син наставити традицију и сигуран сам да ће још много пута да дарује крв“, истакао је Тешић.

Осим Друштва добровољних давалаца крви, љетну акцију су подржали општина Котор Варош, которварошки привредници, фирме „Спортек“, „Мадам“, роштиљница „Град“ и „Бањалучка пивара“.

Током трајања акције Которварошани су могли да учествују у још једној хуманај акцији, а то је прикупљање новчаних средстава за нашег суграђанина Вању Пејаковића, који се налази на лијечењу у Италији.