Котор Варош: У суботу у кино-сали „Плесна ревија“

ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и Плесни клуб „Гема“ у суботу 13. маја са почетком у 19 часова, у которварошкој кино-сали,  организују „Плесну ревију“.

Преко шездесет учесника представиће се которварошкој публици модерним балетом, хип хопом, али и латино и стандардним плесовима.

 

 

Плесни клуб „Гема“ је основан 1988. године и један је од најстаријих ако не и најстарији клуб у Бања Луци и окружењу. Клуб је оснивач и члан Савеза спортског плеса Републике Српске, Плесног спортског савеза БиХ и Савеза модерних плесова БИХ.

Оно по чему су препознатљиви су њихови плесачи и њихови резултати у такмичарском плесу, како на националном тако и на међународном нивоу, као и ангажмани на различитим спортским, културним и умјетничким манифестацијама, пројектима, наступима и гостовањима, што додатно говори и о раду и квалитету њиховог тима плесних стручњака. Извели су генерације врхунских плесача који су својим радом и резултатима на државним, међународним, европским и свјетским првенствима допринијели слави овог познатог Клуба.

У Котор Варошу већ трећу годину у организацији ЈУ“Центар за културу, спорт и информисање“, Прве балетске школе и Плесног клуба „Гема“, успјешно дјелује балетска школа.

Наставу изводе балетски педагози са великим искуством, а бављење овим плесом најмлађим Которварошанима омогућава правилно држање тијела, обликовање и јачање мишића, развијање снаге, еластичност, као и утицај на развој естетских осјећаја и вриједности.

Улаз за ову манифестацију је бесплатан.